Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

GTA Dabason: Eltiltás hatálya alatt ült volán mögé, majd a verekedők közé hajtott

Fotó: police.hu

Takács Petra

2021. július 22. - 07:10

Mindez, ha nem lenne elég, a szonda is pozitív volt, amivel csak tovább tetézte a bajt. Egyelőre nem tudni, hogy a társaság min veszett össze, a nyomozást azonban már megindították.

Egyelőre nem egyértelmű, min vesztek össze, kinek mi nem tetszett először. Három helyi testvér és egy inárcsi férfi között alakult ki 2021. július 18-án éjszaka szóváltás, lökdösődés. Úgy tűnt, a kedélyek lecsillapodtak, mindenki ment a maga útjára, amikor nem sokkal később ismét összetalálkoztak. Az egyik beszólt, a másik nem hagyta annyiban, újabb lökdösődés, dulakodás, a felek egymásnak estek – írják a police.hu oldalán.

A kiabálással tarkított verekedés közben egy 29 éves férfi beszállt egy fehér kocsiba, gázt adott és a járdán dulakodók közé hajtott, amelynek következtében a 31 éves inárcsi férfi lábán könnyű sérülést okozott. Visszatolatás közben egy nő próbálta megakadályozni az újabb járdára indulást, ám a meglóduló jármű elrántotta, a nő földre esett és a bokáján felületi hámsérülést szenvedett – tudhattuk meg a közleményből.

A verekedést és a további sérülések okozását a helyszínre riasztott rendőrök és polgárőrök akadályozták meg. A helyszínről három embert vittek kórházba a mentők, a többiekre kihallgatás várt. Négy férfi, a 31 éves inárcsi, valamint a dabasi testvérek, a 29 férfi, 25, valamint 21 éves öccse ellen folytatólagosan, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Eltűnt egy 15 éves budapesti fiú

A 31 éves inárcsi, a helyszínre gépkocsival érkező és láthatóan ittas férfi vér-, és vizeletmintájának biztosítására a rendőrök intézkedtek. A 29 éves dabasi férfi gyanúsítását három további bűncselekménnyel bővítették. Tekintettel arra, hogy a vele szemben alkalmazott szonda pozitív eredményt hozott, valamint kiderült, hogy a járművezetéstől a bíróság korábban 12 hónap időtartamra, 2022. február 16-ig eltiltotta, járművezetés ittas állapotban vétségének, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megalapozott gyanúja miatt is elszámoltatták.

Az általa vezetett járművel okozott sérülések miatt két rendbeli súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja is a listára került. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le