Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

GTA Kisbéren: lopott autóval szökött meg egy fogoly a rendőrök elől

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 12. - 18:33

Lopás és fogolyszökés vétsége miatt indult eljárás egy férfival szemben, aki azért utazott külföldre, hogy elmeneküljön az igazságszolgáltatás elől.

A vádirat szerint a bíróság a lopás miatt folytatott büntetőeljárásban a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el 2020. június 3-án. A bíróság a végzésben előírta, hogy a férfi Kisbér területét nem hagyhatja el – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Az elkövető 2020. szeptember 20-án este egy kisbéri lakóház előtt parkoló, 385 ezer forint értékű személygépkocsit elindította a sértett által benne hagyott kulccsal. A férfi a lopott gépkocsival előbb barátnőjéhez hajtott, majd együtt Szlovákián, Ausztrián, Németországon, Hollandián keresztül Belgiumba mentek.

A férfi a gépkocsi értékesítését tervezte, azonban 2020. október 1-jén a német határrendőrség határellenőrzés keretében intézkedés alá vonta, és a gépkocsit lefoglalta.

Közben a kisbéri rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki, amely után a Magyarországra 2020. október 6-án visszatérő elkövetőt a nyomozó hatóság a nemzetközi vonaton elfogta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság egyesítse az ügyet az előtte lopás bűntette miatt már folyamatban lévő büntetőeljáráshoz, amely után a különös és többszörös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.