Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

GTA 6: a rajongók nem bírtak magukkal, a szivárgások alapján elkészítették a játék térképét

A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 23. - 12:52

A játékipar történetének legnagyobb szivárgása után a rajongók sem dőltek hátra, sőt: végre kaptak valami támpontot, így el is készült a GTA 6 térképének rajongói verziója.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, szeptember 18-án, vasárnap egy “teapottuberhacker” nevű felhasználó több mint 90 videót tett közzé a GTAforums.com-on a hosszú évek óta fejlesztés alatt álló játék felvételeiből.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A felhasználó állította, hogy oly módon jutott hozzá a felvételekhez, hogy feltörte a Rockstar belső Slack-beszélgetéseit, ezzel együtt pedig a játék forráskódjához is hozzájutott, természetesen illegális módon. S bár a Rockstar azonnal lépett, és minden létező platformról igyekezett töröltetni a kiszivárgott felvételeket, azok természetesen addigra már szinte minden rajongóhoz eljutottak.

A GTA 6-szivárgásról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Miközben a Rockstar minden erejével azon van, hogy mindenhonnan töröltesse a kiszivárgott felvételeket, a rajongók ezerrel munkálkodnak azon, hogy a korai fejlesztési felvételekből összeollózzanak egy kézzelfogható anyagot. A GameSpot pedig arról számolt be, hogy a Kutaku már ki is szúrt több rajongói térképet, melyek a kiszivárgott felvételek alapján készültek.

Több rajongó is nekiveselkedett a kreatív munkának, és a kiszivárgott felvételek és infómorzsák alapján készítették el a GTA 6 várhatóan gigantikus nyílt világának térképét. Aki még emlékszik rá, történt már hasonló a GTA esetében: annak idején, mielőtt még megjelent volna a GTA 5, a rajongók az addig nyilvánosságra hozott promós felvételek és screenshotok alapján elkészítették Los Santos térképét.

Mivel a gigaszivárgás óta a Rockstar is kínosan ügyel a szerzői jogokra, s mivel a kiszivárgott felvételek nagy része a játékbeli koordinátákat mutatja, a rajongók “csupasz térképet” készítettek, vagyis egy olyan térképet, mely azt ábrázolja, hogy az egyes helyszínek nagyjából hol helyezkedhetnek el a többi helyszínhez képest.

Ez azonban nem egyszerű feladat, főként annak fényében, hogy oly módon kell feldolgozniuk a kiszivárgott tartalmat, hogy azokat a közösségi médiában is közzé lehessen tenni anélkül, hogy jogi problémák merülnének fel. Míg egyesek azon munkálkodnak, hogy a teljes térképet megalkossák, mások a minimap-részleteket dolgozzák ki.

Noha kétségkívül örömteli lehet a rajongók számára, hogy kiszivárgott némi információ a készülőben lévő játékról, fontos megjegyezni, hogy amíg a Rockstar nem ad ki több hivatalos anyagot a játékról, addig a térképkészítési erőfeszítések is maradnak a spekulációk szintjén. Az alapján azonban, amit láthattunk a kiszivárgott videókban, arra következtethetünk, hogy a GTA 6-ban egy gigantikus világot járhatunk majd be, ami legalább akkora lehet majd, mint a GTA 5 Los Santosa, vagy akár még annál is nagyobb.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.