Griezmann maradhat, Saúl mégis Barcelonában köthet ki

Fotó: Twitter/Atletico Madrid
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 2. - 09:49

Noha úgy tűnik, hogy a francia támadó a katalánok kötelékében maradhat és nem tér vissza Madridba, jó esély van arra, hogy Saúl Barcelonába tegye át a székhelyét.

Pár héttel ezelőtt rengeteget cikkeztek arról, hogy a Barcelona elcserélheti Griezmannt Saúlra, elsősorban a magas bérköltségek csökkentése érdekében. Közben már ott tartunk, hogy a katalánok megtartanák a franciát, akárcsak Coutinhót, noha eddig biztos távozóknak tűntek.

A spanyol AS Szerint ennek ellenére még mindig a Barcelona a legesélyesebb arra, hogy szerződtesse az Atletico Madrid középpályását, akiért a Manchester United és a Liverpool is bejelentkezett. Valójában még mindig a Barca pályázik a legnagyobb eséllyel arra, hogy Saúl hozzájuk kerüljön, köszönhetően annak is, hogy a Premier League-ből nem tették meg a következő lépést.

Úgy tudni, hogy a Chelsea szintén beszállt a játékba, így három angol óriás is érdeklődést mutat a spanyol játékos megszerzéséért. Nemrég arról pletykáltak, hogy Saúl ügynökei hétfőn Manchesterbe utaznak, hogy megállapodjanak, de a játékoshoz közel álló források cáfolták ezt.

Ráadásul Saúlt leginkább a Camp Nou érdekli, és amióta kiderült, hogy a Barca érdeklődik iránta, az az egyetlen vágya, hogy az ő mezüket viselje. Egyelőre szünetel a két klub között a tárgyalás Saúl átigazolásáról, de optimisták azt illetően, hogy megállapodhatnak.

Most mégis mit csinál a Real Madrid?

A tárgyalások várhatóan a következő napokban újraindulnak, amikor Messi helyzete megoldódik, míg Pjanic, Braithwaite, Neto és Umtiti távozik. Fontos megjegyezni, hogy Saúl helyzete független Griezmanntól, tehát az Atletico játékosa akkor is Barcelonába költözhet, ha a francia támadó marad.