Griezmann, Sancho, Donnarumma – akiknek nem sikerült jól az átigazolás

Fotó: Twitter/Atlético de Madrid
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 28. - 12:40

Minden átigazolási időszak izgalmas, a pletykák és a véget nem érő tárgyalások után kiderül, hogy kik azok, akik jól döntöttek, és kik azok, akik elindultak lefelé a lejtőn.

A labdarúgás világában évről-évre meghatározóbbak az átigazolási időszakok, a nagy csapatok továbbra is harcolnak egymással a sztárok szerződtetéséért.

Ezen a nyáron a klubok rengeteg pénzt elköltöttek, leginkább a Premier League-ben, vannak olyan játékosok is, akik azonban csalódást okoztak az eddig mutatott teljesítményük alapján az új környezetben. 

A fichajes.net összegyűjtötte azt a négy igazolást, akiktől sokkal többet vártunk: 

  • Antoine Griezmann: A francia visszatérése az Atletico Madridhoz nem okozott nagy meglepetést, azonban eddig nem a vártaknak megfelelően alakul. Annak ellenére, hogy tudjuk, nem felejtett el futballozni, egyelőre nehezen alkalmazkodik Simeone csapatához. Az eddigi mérlege aggasztó: 7 mérkőzésen még se gólt, se gólpasszt nem jegyzett. 
  • Gianluigi Donnarumma: Az olasz kapus európa-bajnokként milliós bónusszal érkezett meg Párizsba, azonban a Mauricio Pochettino vezette csapatban még egyetlen játékpercet sem kapott, és biztosan nehéz dolga lesz, hogy versenyre kelljen az egyértelmű favorit Kaylor Navasszal.
  • Jadon Sancho: A hazájába visszatérő játékosnak ez az első tapasztalata az angol bajnokságban, aki, bár nem a neki megfelelő poszton, balszélsőként játszott, a Borussia Dortmundtól Manchesterbe érkező játékosnak 7 mérkőzésen nem sikerült gólt lőnie vagy gólpasszt adnia. 
  • Ben White: Az Arsenal sokkoló 50 milliós szerződtetése még nem hozta az ígért szintet, aki korábban a Brightonban nyújtott teljesítményével a liga egyik legjobb középhátvédje volt, de az Ágyúsok játékrendszeréhez nem tudott még alkalmazkodni.