Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Griezmannak is ajtót mutatott a Barca? Gőzerővel zajlik a nagytakarítás

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 5. - 12:43

Három opció is van az asztalon, akik érdeklődnek a francia világsztár leigazolása vagy cseréje miatt, amivel nagy szívességet tennének a Barcelonának.

A Barcának soha nem volt ennyire égetően szüksége arra, hogy sorra váljon meg a játékosaitól. Erre elsősorban a pénzügyi fairl play szabály betartása miatt van szükség, máskülönben minden eddiginél nagyobb bajba kerülhetnek.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Joan Laporta személyesen egyeztetett a LaLiga elnökével az esetleges pénzügyi enyhítések kapcsán, de még Messi miatt sem tesznek kivételt, máskülönben a többi 19 csapat valószínűleg azonnal reagálna erre, ami káoszhoz, összeomláshoz is vezetne.

A Barcának emiatt házon belül kell megoldania a kérdést, hogy drasztikusan csökkentse a bérköltségeket, és beleférjenek az új fizetési sapka összegébe. Ennek érdekében egyre több játékost adnak el, vagy adnak kölcsön.

Pjanic csak tavaly érkezett, és 60 millió euróért, de már neki is felajánlották, hogy bontsák fel a szerződésüket, és szabadon távozhat. Ugyanezt tették Umtiti esetében is, aki erre rögtön nemet mondott, mert meg akarja győzni Koemant.

Coutinho eladásán is dolgoznak, akin több mint 100 millió eurót bukhatnak, hiszen jelenleg csak egy alacsony összegért tudnák eladni, de még az sem biztos. A Fichajes a cikkében arról ír, hogy várhatóan Griezmann sem fogja megúszni a távozást, és három csapat már érdeklődik iránta.

Biztosnak tűnik a távozása, csak még nem tudni, hogy szimpla átigazolással vagy cserével hagyja el a Camp Nou-t. Két éve 120 millió eurót fizettek érte, és szintén nem váltotta meg a világot, de az ő elküldése is fontos lépés ahhoz, hogy csökkentsék a bérköltségeket.

A nagyon súlyos anyagi helyzet miatt új játékosokat sem tudnak szerződtetni, mert az összegek meghaladják a LaLiga által előírt fizetési limitet. Emiatt küldenék el a francia támadót, aki az egyik legjobban kereső játékos Spanyolországban.

A RAC-1 úgy tudja, hogy Griezmannért két angol és egy olasz csapat érdeklődik, akik 70 millió euró körüli összeget fizethetnek érte, vagy játékost cserélnek. Ez hasonló üzlet lenne ahhoz, mint amit tavaly kötött a Juventus és a Barca Arthurt és Pjanic esetében.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.