Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Golden Globe 2021: itt vannak a nyertesek

Beverly Hills, 2021. március 1. Az NBC amerikai médiaválallat által közreadott, videofelvételrõl készült képen a 2020. augusztus 28-án elhunyt Chadwick Boseman amerikai színésznek posztumusz ítélik oda a Ma Rainey - A blues nagyasszonya címû filmben nyújtott alakításáért a legjobb drámai színésznek járó díjat a kaliforniai Beverly Hillsben tartott 78. Golden Globe-díjátadó ünnepségen 2021. február 28-án. A koronavírus-járvány miatt a jelöltek és díjazottak online jelentkeztek be a díjkiosztóra. MTI/AP/NBC/NBC
not image

Kornis Vivien

2021. március 1. - 19:49

Február 28-án, vasárnap került megrendezésre a 78. Golden Globe-díjátadó gála, az est házigazdái Tina Fey és Amy Phoeler voltak.

Idén rendhagyó módon, a koronavírus-világjárvány miatt virtuálisan rendezték meg a Golden Globe-díjátadó gálát. A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének rendezvényén online bejelentkezéssel vettek részt a jelöltek és a díjazottak, és mi is összegyűjtöttük néhány kategória legjobbjait:

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A legjobb drámáért járó díjat idén A nomádok földjének ítélték meg, mely a Velencei Filmfesztiválon és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is eredményesen szerepelt. 

Dráma kategóriában a legjobb színésznőnek Andra Dayt választották a The United States vs. Billie Holiday c. életrajzi filmben való alakításáért, a legjobb színész pedig Chadwick Boseman lett a Ma Rainey: A blues nagyasszonya c. filmbeli szerepéért. Boseman tavaly augusztusban hunyt el 43 évesen, 4 évig küzdött a rák ellen, az elismerést özvegye vette át.

Chloé Zhao, A nomádok földjének rendezője kapta meg a legjobb filmrendezőnek járó díjat, a legjobb forgatókönyvírónak pedig A chicagó-i 7-ek tárgyalása c. filmért Aaron Sorkint választották.

A legjobb animációs film kategóriában a Lelki ismereteknek adták át az Arany Glóbuszt, a legjobb idegennyelvű film pedig a Minari lett.

A legjobb komédia vagy musical tévésorozat kategóriában a Schitt’s Creek zsebelte be a díjat, a The Queen’s Gambit pedig, mint a legjobb limitált tévésorozat nyert szobrocskát – Anya Taylor-Joy a Netflix győztes produkciójában megkapta a legjobb színésznőnek járó kitüntetést is.

A Cecil B. deMille-életműdíjat idén Jane Fondának adták át, a nemrég megalapított Carol Burnett-életműdíjat pedig Norman Lear vehette át.

A díjazottak és a jelöltek teljes listája a GoldenGlobes.com-on megtekinthető.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.