Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Giorgia Meloni: a baloldal szörnyetegnek kiáltja ki a jobboldalt

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt vezetõje az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs
not image

Takács Petra

2022. szeptember 13. - 02:47

Giorgia Meloni azt ígéri az olaszoknak, a győzelme “véget vet az Európai Unióban eddig elterjedt gyakorlatnak és Olaszország is elkezdi majd védeni saját nemzeti érdekeit, ahogyan más országok is teszik”.

A jobboldali pártok választási győzelme fordulatot hoz az Európai Unióban Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke szerint, aki pártja eddigi legnagyobb kampányeseményét tartotta meg a milánói Dóm téren vasárnap.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Giorgia Meloni kijelentette, tudja, hogy sokan aggódnak Európában az általa vezetett olasz jobboldal esetleges győzelme miatt a szeptember 25-i parlamenti választáson. 

Jól teszik, ha aggódnak, mivel győzelmünk “véget vet az Európai Unióban eddig elterjedt gyakorlatnak és Olaszország is elkezdi majd védeni saját nemzeti érdekeit, ahogyan más országok is teszik” – jelentette ki az Olasz Testvérek elnöke.  

Meloni hangoztatta, hogy az Olasz Testvérek és a jobbközép koalíció készen áll a kormányzásra. “Már csak az kell, hogy az olaszok két hét múlva elmenjenek szavazni” – tette hozzá. 

Úgy vélte, rendkívül erőteljes választási kampány zajlik, melyben a baloldal nem tesz mást, mint szörnyetegnek kiáltja ki a jobboldalt. “Érthető, hiszen nincsen más választási témájuk: nehéz megmagyarázniuk, hogy miután az utóbbi tíz évben a baloldal volt kormányon, hogyan tudják talpra állítani a térdre kényszerített országot” – mondta Giorgia Meloni. 

Kifejtette, támadás célpontját képezi azért is, mivel esélyes arra, hogy Olaszország első női miniszterelnöke legyen.  

Giorgia Meloni minden nap más város utcáin, terein vezet kampányeseményt. A milánói Dóm tér az eddigi legnagyobb helyszín volt a jobbközép koalíció közös kampányzáró eseménye előtt, melyet az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá Olaszország szeptember 22-én Rómában tart. 

Az FdI majdnem teljesen megtöltötte a milánói teret, ami elemzők szerint a párt erejét bizonyítja a hagyományosan jobboldali, de korábban mindig a Hajrá Olaszországra vagy a  Ligára szavazó térségben. 

Giorgia Meloni korábbi beszédeiben a következő kormányra váró gazdasági feladatokra is kitért, hangsúlyozva, hogy az ország nincsen jó helyzetben, és a jobboldal sem lesz képes csodákra. Megjegyezte, hogy a baloldaltól éltetett szakértői kormányok csak növelték az államadósságot. A migrációról kijelentette, hogy a jobboldal humánusabb a baloldalnál, mely az emberkereskedőkkel összejátszva illegálisan juttatja be az embereket az országba, ahol megalázó feltételekkel dolgoztatják őket. 

“A szeptember 25-i választás népszavazás lesz azok között, akik szeretik a hazájukat és akik nem” – jelentette ki Matteo Salvini szintén egy milánói kampányeseményen.   

A Hajrá Olaszország alelnöke, Antonio Tajani az Oroszországgal szembeni szankciókról beszélt a közszolgálati televízióban. Kijelentette, hogy az Európai Uniónak felelősséget kell vállalnia a szankciók okozta negatív hatásokért, melyek elsősorban Németországot és Olaszországot sújtják az energiaellátásban, valamint Lengyelországot a menekültbefogadás terén.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.