Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Gigantikus óriáskalmárt mosott partra a víz Dél-Afrika partjainál, az Alienhez hasonlítják a rendkívüli állatot (képek, videó)

Fotó: Twitter/ Dave Knight/@daveknightMD
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 19. - 12:31

A hatalmas mélyvízi tintahalat holtan sodorta partra a víz, s a dél-afrikai tengerpart szikláin bukkantak rá.

Egy gigantikus tintahalat mosott partra a víz a dél-afrikai Nyugat-Fokföldön található Scarborough Beach partjainál. Több videó és fotó is felkerült a közösségi médiába a hatalmas állat teteméről, többek közt egy olyan is, melyen vizsgálják a nyúlós csápokat és az állat “csőrét”.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Tim Dee, az Egyesült Királyságban, Bristolban élő író épp madarakat figyelt meg, s úgy határozott, a saját szemével is megnézi azt a partra mosott tetemet, melyről pár órával korábban egy közösségi médiás csoportban értesült.

A helyszínen készült felvételeken is látszik, hogy az óriáskalmár méretei megdöbbentőek, ahogyan az is, hogy miközben megvizsgálják a tetemet, látható az állat “csőre”, melyet a mélyvízi vadászatai során használ, hogy elkapja a halakat.

Dee úgy fogalmazott, ő csak a madarakat szokta megfigyelni, de a biztonság kedvéért mindig kimegy a partra is, hátha lát valami érdekeset. Elmondása szerint ezeken a partokon “mindenféle furcsaság előfordul”, akár élve, akár halva.

Az óriáskalmár tetemére kutyasétáltatás közben bukkantak rá kora reggel, s szinte azonnal feltöltötték az állatról készített fotókat a közösségi médiába, Dee pedig onnan értesült róla.

Elmondása szerint “egészen elképesztő” élmény volt, hogy saját szemével láthatta az állatot, még akkor is, ha már nem élt, mivel ezek a mélyvízi állatok a tengerek és óceánok mélyén élnek, s jelenleg is szinte alig tudunk valamit életmódjukról, ahogyan az is rejtély, hogy milyen lények élhetnek még odalent.

Dee végezetül hozzátette, ahogy megpillantotta az óriáskalmárt, azonnal az Alien-filmek jutottak eszébe, hiszen az állat feje kifejezetten hasonlít a filmekben is látott lényre. Megosztotta, a fokvárosi múzeum munkatársai is kimentek a helyszínre, majd mintákat vettek a tengeri gerinctelen élőlények gyűjteményéhez.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.