Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Gigantikus holdhotelt húznának fel Dubajban

Fotó: Unsplash/Alexander Andrews
not image

Borbély Fanni

2022. október 3. - 22:53

A kivitelezésért felelős vállalkozó szerint a Hold egy “felismerhető márka”: “hét és fél milliárd ember ismeri, és mindenki szereti”.

Akár szuborbitális űrutazásról, akár a csillagok közötti tartózkodásról legyen szó, az űrturizmusba fektető vállalkozók ugyanazon a véleményen vannak: egy nap majd mindannyian a jelenlegitől eltérő és ma még szokatlannak ható nyaralást fogjuk választani.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

A Moon World Resords mögött álló csapat szintén hasonlóan vélekedik: egy sor gigantikus, kupolaszerű, a Holdra emlékeztető szállodát akarnak felhúzni az egyszerű földi embereknek Dubajban. A tervek szerint minden egyes gömb a Hold 360 fokos, nagyszabású rekonstrukciója lesz, ráadásul ezt valósághű kráterekkel és textúrával fejelik meg.

Ha megvalósul, a holdhotelek 224 méter magasak lesznek, s attól függően, hogy mely helyszínt kapják meg, illetve milyen engedélyeket kapnak majd az építkezéshez, akár 2042 négyzetméteres területet foglalhatnak el a komplexumok. Michael R. Henderson kanadai vállalkozó, a Moon World Resorts társalapítója a CNN-nek nyilatkozva úgy fogalmazott a projektről:

“A Hold egy felismerhető márka. Hét és fél milliárd ember ismeri, és mindenki szereti”.

Henderson elmondása szerint minden egyes Moon World Resort “egy nagyon fényűző és modern, teljesen integrált üdülőhely lesz, sok olyan érdekességgel, melyeket az ember már ismer”, példaként pedig megemlítette, a tervek szerint megépül majd egy kongresszusi központ, éttermek és több spa is; mindegyik egy “holdi csavarral”.

Az első és kézzel rajzolt tervek szerint a belső terek űrhajó-stílusúak lennének, a művészi terveken pedig többségében tematikus szórakozási lehetőségeket mutatnak be. Henderson úgy képzelte el a látványosság csúcspontját, hogy az a Holdon történő sétát idézze meg a látogatók számára.

Úgy fogalmazott, lehetőséget akarnak adni a látogatóknak arra, hogy egy olyan élményben legyen részük, mintha valóban a Holdon sétálnának, ezt pedig oly módon kívánják megalkotni, hogy a Hold felszínéhez hasonló területeket alakítanának ki.

Noha az elképzelés egészen egyedi, érdemes megemlíteni, hogy a Moon Worlds Resorts idestova 20 éve készülőben van, ám Henderson ennek kapcsán kijelentette, ez szerinte nem probléma, mivel az űrturizmus még mindig gyerekcipőben jár.