Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Gigantikus aszteroida tart a Föld felé, január 24-én lesz látható

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. január 17. - 20:41

Egy hatalmas aszteroidát fedeztek fel a NASA szakértői, mely néhány nappal január vége előtt a Föld közelében fog elhaladni.

Az aszteroida szerencsére nem veszélyezteti a Földet, ám mérete egyértelműen olyan hatalmas, hogy ha mégis bolygónk irányába tartana, akkor a jelenlegi legnagyobb erejű atombombák pusztításával érne fel érkezése.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A 2017 XC62 névre keresztelt aszteroida méretét 84 méter és 190 méter között határozták meg a szakértők, a NASA jelentése szerint pedig január 24-től lesz látható a Földről, ugyanis megközelítőleg ezen a napon lesz olyan távolságban, hogy megfigyelhető legyen.

A NASA tudósainak becslése szerint az aszteroida becsült sebessége mintegy 4,31 kilométer másodpercenként, s annak az esélye, hogy Földbe csapódik, igen csekély, így nem kell aggódnunk, hogy már az év elején eljön a világvége. Szakértők számításai szerint a 2017 XC62 olyan pályán fog repülni, mely több mint 7 millió kilométerre van a Föld felszínétől – számolt be a Science Times.

Ez pedig kifejezetten megnyugtató, főként akkor, ha elővesszük a kisokost, hogy megnézzük, ehhez képest milyen messze van a Hold a Földtől – de ha nincs kedved ezzel bíbelődni, segítünk: a Föld és a Hold távolsága közel 384 ezer kilométer, ehhez képest az aszteroida ennél 18-szor messzebb lesz tőlünk, szóval tényleg nem kell aggódni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.