A világ legjobb kapusát szerzi meg a PSG, bejelentés hamarosan

Fotó: Twitter/Italy
not image

Hujber Dávid

2021.június.17 - 09:16

A PSG komolyan gondolta, hogy ezen a nyáron nagyon aktívak lesznek az átigazolási piacon, amivel Kylian Mbappét győzhetik meg a maradásról.

Párizsban most szinte minden arról szól, hogy valamilyen módon szerződést hosszabbítsanak a francia válogatott sztárjával, aki állítólag a Real Madrid játékosa akar lenni, de lehetséges, leghamarabb csak jövő nyáron csatlakozhat.

Ha nem hosszabbít, akkor ingyen távozhat, amely pláne érvágás lenne a PSG számára, akik minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy megerősítsék a keretet és ezzel meggyőzzék Mbappét a hosszabbításról.

Olyannyira komolyan gondolják mindezt, hogy a világ legjobb kapusát is sikerült megszerezniük, és a hivatalos bejelentés már úton van. Fabrizio Romano úgy tudja, hogy Gianluigi Donnarummo hétfőn, és nem ma esik át az orvosi vizsgálatokon a szerződés aláírása előtt.

A PSG szakemberei is ott lesznek a vizsgálatokon az olasz válogatott edzőtáborában, ami után megtörténhet a nagy bejelentés. A szerződés 2026 júniusáig fog szólni, de a megállapodás már megszületett a felek között.

Donnarumma még mindig csak 22 esztendős, és a világ legjobb kapusának tartják, aki az Európa-bajnokságon is bizonyítja ezt az olasz válogatott kapujában. Hihetetlen magabiztossággal véd, és már 2016-ban bemutatkozhatott hazája nemzeti tizenegyében.

Az AC Milánt hagyja ott több mint 200 mérkőzést követően, és ha így folytatja, méltó utódja lehet a még mindig aktív Buffonnak, aki visszatér oda, ahol minden elkezdődött számára. Érdekes időszak vár ránk, többek között a Serie A-ban is, amit most Donnarumma elhagy egy időre.