Megvan Gianluigi Buffon következő klubja, visszatér oda, ahol minden elkezdődött

Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa a bajnoki trófeával, miután befejezõdött a Verona elleni bajnoki találkozó a torinói Allianz Stadionban 2018. május 19-én. A 40 éves világbajnok Buffon 17 év után távozik a torinói csapattól. A Juventus egymás után hetedszer megnyerte a bajnokságot. (MTI/EPA/Alessandro Di Marco)
not image

Nagy Noel

2021. június 17. - 06:00

Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgás és azon belül is a Juventus legendás hálóőre távozni fog a torinóiaktól ezen a nyáron és már tudni is lehet a következő klubját.

Az átigazolási hírekben meglehetősen jól értesült Fabrizio Romano ugyanis arról számolt be, hogy a 43 éves kapus a másodosztályban frissen visszaeső Parma csapatába fog igazolni, ahol korábban a profi pályafutását kezdte.

Romano tudomása szerint Buffon már alá is írta a szerződését, ez pedig rövidesen hivatalos megerősítésre is kerülhet. Ezzel pedig két évtizedes kihagyás után térhet vissza nevelőklubjához az olasz hálóőr.

Gianluigi Buffon még 1995-ben kezdte a profi pályafutását a Parma színeiben, ahol 2001-ig volt a kapu első számú őrzője. Ezt követően a Juventus csapatához került, ahol 17 évet és több mint 500 Serie A meccset húzott le, és egyenesen klublegenda státuszba került.

Buffon ezt követően tett egy 1 éves kitérőt a Paris Saint-Germain csapatánál, ám nem sikerült megvetnie a lábát a párizsiaknál, így rögtön visszatért a torinóiakhoz, ahonnan idén nyáron döntött úgy, hogy távozni fog.