Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Az év egyik legnagyobb meccsét vívta meg egymással Katarban Dél-Korea és Ghána

Fotó: EPA/Abir Sultan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy szavunk sem lehet a hétfői meccsnapra a katari világbajnokságon, Dél-Korea és Ghána is egy őrületes mérkőzést hozott össze, ami nem kevés gólt hozott.

A H csoportban ezt megelőzően csak Portugália tudott nyerni, Ghánát győzték le, akik a második körben Dél-Koreával feszültek össze Katarban. Dél-Korea pedig döntetlennel hangolt, miután Uruguay képtelen volt begyűjteni a három pontot.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Dél-Korea rögtön igyekezett felpörgetni a játékot, amivel nyomás alá is tudta helyezni ellenfelét. Gyors és pontos játékra törekedtek, de nagyon nehezen tudták feltörni a ghánai védelmet.

A 24. percben kapták az első nagy pofont, amikor Salisu beköszönt, és az első kaput eltaláló lövéssel megszerezték a vezetést. Ugyan visszanézték a felvételeket, végül megadták a találatot, mely érezhetően megfogta Dél-Koreát.

Ezt követően többet volt a labda az önbizalommal teli ghánai csapatnál, mely a 34.percben Kudus góljával már kettővel ment. Minden a dél-koreai szurkolók arcára volt írva, míg a csapatuk nemigazán tudott mit kezdeni a helyzettel.

Az első igazán pontos koreai beadásból majdnem gól született az 53. percben, de Lawrence Ati Zigi a helyén volt, és bravúrosan hárított. Ez egy kisebb figyelmeztetés volt számukra, hogy egy pillanatra sem dőlhetnek hátra.

Az 58. percben Gue-sung szépített egy ártatlannak tűnő szituáció végén, amikor a ghánai védelem kihagyott, és ez pont elegendő volt ahhoz, hogy a koreai csapat egy szélről beívelt labdát bejuttasson a kapuba.

Még ki sem tudták örömködni magukat a koreai drukkerek, szinte ugyanonnan érkezett egy beadás a bal szélről, amit megint Gue-sung értékesített, szintén fejjel. Gyakorlatilag pár perc elegendő volt számukra ahhoz, hogy kiegyenlítsenek Ghána ellen, így minden kezdődhetett elölről.

Az öröm nem tartott sokáig, még 10 perc sem telt el, amikor Kudus újra vezetéshez juttatta a válogatottját, miután Dél-Korea két játékost is teljesen üresen hagyott a 16-oson belül. 15 perccel a rendes játékidő vége előtt Dél-Korea kétszer is egyenlíthetett volna – először szabadrúgásból, amit Zigi éppen hogy csak ki tudott tolni, majd akcióból, amikor a kapu torkából mentettek a ghánai védők.

Az utolsó percekben is megvolt a lehetősége a koreai alakulatnak, hogy legalább egálra hozza a meccset, ám rendre rosszul döntöttek, ahelyett, hogy azonnal tüzeltek volna, noha a 10 perces hosszabbításban végig ők támadtak. Paulo Bento vezetőedzőt a lefújást követően kiállították reklamálás miatt, Korea pedig ezzel a vereséggel maradt 1 pontos, míg Ghána felugrott a második helyre Portugália mögé.