Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Már három német fejlesztésű Gepard önjáró légvédelmi egység is az ukránok arzenáljában van

A román hadsereg Gepard önjáró légvédelmi lövege az északkelet-lengyelországi Orzysz gyakorlóterén tartott NATO-hadgyakorlaton 2021. november 9-én. MTI/PAP/Tomasz Waszczuk
Európa
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Remek hírről számolt be az ukránok szempontjából Olekszij Rezsnyikov, az ország védelmi minisztere.

Rezsnyikov elmondása szerint ugyanis a németek által beígért 15 darab Gepardból már három darab is megérkezett Ukrajnába – idézte az Interfax.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

„Három Gepard hivatalosan is megérkezett Németországból a mai nap folyamán… Legalább 15 Gepardra számítunk”

A német fejlesztésű önjáró légvédelmi rakétarendszert már el is helyezték, noha azt nem árulta el Rezsnyikov, hogy hol fogják őket bevetni.

A Gepard egy kifejezetten hatékony légvédelmi rendszernek tekinthető, amely segíthet az ukránoknak elhárítani az oroszok rakéta- és taracktámadásait.

Luhanszk megye ostrománál jellemző orosz taktika volt, hogy előbb rommá lőtték a célba vett városokat, majd elfoglalták a romokat, jelentős károkat okozva ezzel.

A Gepardhoz hasonló rendszerek abban fognak segíteni az ukránoknak, hogy az ilyen jellegű taktikák hatékonyságát csökkentsék és minimalizálják a városokban okozott károkat.

Jelentős számban kezdtek ömleni a fegyverek Ukrajnába az elmúlt hetek során, a nehéztüzérségi segítség pedig kifejezetten hatékonynak bizonyul eddig a frontokon.