Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
384,61 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,472 $

Gellért-hegy: szeméthegyek és hajléktalantáborok várják az arra járókat (videó)

TÉMÁK:
#Pest megye
Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Bár már három évvel ezelőtt is készültek fotók a helyszínről, amelyeken jól látható, hogy önti el a szemét a hegyoldalt, érdemi lépés mégsem történt eddig az ügy kapcsán.

Évek óta problémát jelent, ráadásul meglehetősen lehangoló látványt nyújt az, hogy a Gellért-hegy oldalában, a Rudas gyógyfürdőtől a Sziklatemplomig tartó részen szeméthegyek és hajléktalantáborok várják az arra járókat.

Ugyanis a Gellért-hegy belsejében egy alagútrendszer húzódik, s ebben futnak például a kelenföldi hőerőmű vezetékei, amelyek a Várba viszik fel a meleget, a fűtőrendszer szellőzőnyílásait pedig a hajléktalanok sátraik felmelegítésére használják.

Néhány ott élő hajlaktalan azt nyilatkozta, hogy már évek óta ott laknak, és a Dunában fürdenek, ahol a Gellért fürdő termálvize kiömlik a folyóba, két férfi és egy nő pedig arról mesélt, hogy nemrég rájuk hívták a tűzoltókat, mert tüzet gyújtottak a szemétből.

Többek között azt is elmondták a Metropolnak, miszerint nem összeegyeztethető az életmódjukkal az, hogy elmenjenek dolgozni, mivel a fizetést havonta egy összegben adják oda, és ez nem a legmegfelelőbb számukra.

Bár már három évvel ezelőtt is készültek fotók a helyszínről, amelyeken jól látható, hogy önti el a szemét a hegyoldalt, érdemi lépés mégsem történt eddig az ügyben, sem a főváros, sem a kerület vezetése részéről.