Felépült és szerető gazdit keres a kutyus, akit egy fához kötve találtak januárban

Fotó: Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület/Facebook
not image

Kornis Vivien

2021.május.17 - 05:32

Tánya szerető gazdit keres, ahol családtaggá válhat – adta hírül a Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesület.

A németjuhász kutyát egy madzaggal szorosan egy fához kötözte korábbi gazdája, majd magára hagyta a domonyvölgyi erdőben. Amikor néhány túrázó rátalált, minden levegővételért meg kellett küzdenie, kórosan sovány volt és kiszáradt.

A Tányára találó kirándulók azonnal felhívták a gödöllői állatvédőket, akiknek hónapokig tartó munkája és szeretete végül rendbe hozta a kutyát – írja a Ripost.

“Soványan és piszkosan találtunk rá, de sikerült annyira rendbe hozni, hogy egy család boldog tagja legyen” – mondta el Som Marianna, a Gödöllői Árva Lelkek Állatvédő Egyesületének alapító elnöke a lapnak. 

Tánya a történtek ellenére nagyon játékos, és imádja a vizet. Nem csoda, hogy sokan örökbe akarják fogadni, mióta az egyesület megosztotta a felhívást a Facebookon, és a rendőrség is beszállt a kampányba, de komoly kritériumoknak meg kell felelnie Tánya leendő családjának. 

“Mi családtagokat adunk örökbe, ezért nem adjuk át a kutyusokat senkinek, aki bent nem akarja tartani őket” – magyarázta Marianna. Hozzátette, hogy az örökbefogadáskor azt is figyelembe veszik, vállalja-e a leendő gazdi, hogy orvoshoz viszik Tányát, ha beteg, és biztosítják neki a megfelelő gyógyszereket. 

„Ha nem tekint rá családtagként, és nem venne neki gyógyszert mint akár saját magának vagy más szerettének, akkor nem kutyabarát” – hangsúlyozta az egyesület elnöke.