Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Gazdag Dániel ontja magából a gólokat, rengeteg klub figyeli őt

Fotó: Gazdag Dániel (b) és a német David Raum a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Filip Singer
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Philadelphia Union játékosa arról is beszélt, hogy hol játszana a legszívesebben a jövőben.

A válogatott Gazdag Dániel elárulta, ha távozna a Philadelphia Union labdarúgócsapatától, nagyon szívesen igazolna Spanyolországba. “Ha ilyen szinten rúgom a gólokat a jövőben is, akkor nyilván még több megkeresésem lesz. A spanyol focit szeretem a legjobban, oda nagyon szívesen igazolnék” – nyilatkozta szombaton az M1 aktuális csatornán a támadó középpályás, aki az észak-amerikai profiliga (MLS) legutóbbi idényében 38 mérkőzésen 24 gólt szerzett.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Gazdag elmondta, számított rá, hogy az első amerikai szezonjához képest több gólt szerez majd, de hogy ennyit, arra nem gondolt. “Egész jó számokat produkáltam az előző szezonban az MLS-ben, nagyon örülök neki, és bízom benne, hogy a jövő évem is hasonló lesz” – vélekedett.

Mint kifejtette, szerinte mindenképpen megérdemelte volna, hogy a legjobb öt közé kerüljön és legalább a második helyen végezzen a legjobb játékosokat tartalmazó MVP-listán, hiszen csak a német Hany Mukhtar produkált jobb számokat nála, aki végül az MVP lett.

Sok klub érdeklődik Gazdag iránt

Elárulta, az idény közben és utána is sokan keresték a menedzserét, aki sok csapattal beszélt, az Unionnal pedig tárgyal a szerződéshosszabbításról, és egészen előrehaladott állapotban van az ügy. Mint kifejtette, egyelőre nehezen tudja elképzelni a távozását, szerinte januárban, februárban még biztosan Philadelphiában lesz, illetve egyelőre úgy tervezi, hogy a jövőben is, de “bármi megtörténhet”.

Eddigi karrierje egyik legszebb estéjének nevezte június 14-ét, amikor a magyar válogatott Wolverhamptonban 4-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligájában, és ő maga is betalált. “Nagyon boldog voltam, hogy gólt tudtam szerezni azon a mérkőzésen. Szerintem arra sem számított senki, hogy nyerni fogunk, nemhogy négy góllal. Ez a világon bármelyik válogatottnak óriási eredmény lenne, még a világbajnok Argentínának is. Nekünk, magyaroknak ez egy történelmi este volt” – nyilatkozta.

Gazdag felidézte, hogy az NL első mérkőzése előtt arról beszéltek a csapattársaival, tudnak-e majd pontot szerezni a hat meccs valamelyikén, ehhez képest abszolút felülmúlták az elvárásokat, és még az utolsó kört megelőzően is volt esélyük csoportgyőztesként a négyes döntőbe jutni. “Ha ilyen eredményeket érünk el a válogatottal, az óriási önbizalmat ad, és ezt a klubomban is tudom kamatoztatni” – szögezte le.

(MTI)