Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

Nagyon is napirendi ponton van az orosz olaj és gáz bojkottja

Fotó: Unsplash
not image

Takács Petra

2022. március 7. - 17:49

Erről Boris Johson brit miniszterelnök beszélt a legutóbbi sajtóeseményén Londonban az aktuális háborús helyzetre reagálván.

A britek minden támogatást megadnak az ukránoknak, legutóbb is egy több mint jelentős összegű segélyről számolt be Johson, aki újabb és újabb szankciókat kezdeményez Oroszországgal szemben a háború miatt.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Mivel az oroszok továbbra sem álltak le a támadásokkal és a civilek közül is sokan vesztették életüket, köztük gyerekekkel, újabb gazdasági csapások érhetik Oroszországot. A legnagyobb ütést azzal vihetik be, ha bevezetik az orosz olaj és gáz bojkottját.

Az elmúlt hétvégén Antony Blinken amerikai külügyminiszter arról beszélt, hogy az USA nagyon aktív tárgyalásokat folytat az országról az orosz olajimport betiltásról – írja a The Guardian Johson szerint három-négy héttel ezelőtt valószínűleg soha nem gondoltak volna arra, hogy valami hasonló történhet, de a brit vezető úgy gondolja, immáron ez nagyon is terítéken van.

Hangsúlyozta, meg kell fontolniuk, hogyan tudnak a lehető leggyorsabban eltávolodni az orosz beszerzésekről, beleértve az olajat és a gázt, amitől nem egy ország helyzete függ. Magyarország is azon országok közé tartozik, akik erősen függnek az oroszok ezen termékeitől.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A brit miniszterelnök azonban egy olyan döntést szeretne hozni, amire közösen bólintanak rá, így közösen fognak dolgozni azon, hogy minden érintett fél rendelkezzenek a szükséges helyettesítő termékekkel és készletekkel, jelen esetben olajjal és gázzal.

A hollandok miniszterelnöke, Mark Rutte tisztában van azzal, hogy ez a bizonyos „függőség” bizonyos mértékig még mindig fennáll, akkor is, ha csökkentik az orosz gáztól és olajtó való függőségüket. Szerinte, ha most arra kényszerítenék a vállalatokat, hogy ne üzleteljenek az oroszokkal, akkor az óriási következményekkel járna. Ahogyan ő fogalmazott, ez alapjaiban ásná alá az ellátási láncokat az egész világon, különösen Európában, de Ukrajnára is hatással lenne, így lépésről lépésre hajtanák végre a tervet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.