Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Gárdony és Székesfehérvár között nem közlekednek a vonatok a viharkárok miatt (frissítve)

Fotó: Facebook/MÁV
not image

Takács Petra

2022. augusztus 20. - 06:28

A vihar több területen is problémát okoz, többek között a vasút-közlekedésben is.

A székesfehérvári vasúti vonalon szombat délelőttig fennakadásokra lehet számítani – közölte a MÁVINFORM szombaton kora hajnalban. A heves vihar fát döntött ki a sínek mentén, a felsővezeték-hálózat is megsérült, Gárdony és Székesfehérvár között emiatt nem közlekednek a vonatok. A szakemberek dolgoznak a leszakadt felsővezeték helyreállításán, amely akár szombaton reggelig is eltarthat – jelezte a vasúttársaság.

Soron kívül AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

A teljes helyreállításig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém  vonalon közlekedő vonatok esetében továbbra is fennakadásokra, késésekre és korlátozásokra lehet számítani.

A MÁVINFORM közölte azt is hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen, akár 60-150 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani péntekről szombatra virradó éjjel, mert a Déli pályaudvar és Kelenföld között nincs áram a felsővezetékben.

A hiba okát még keresik a szakemberek. A Déli pályaudvar (Alkotás utca) és Budapest-Kelenföld (Etele téri autóbusz megállóhely) között pótlóbusz szállítja az utasokat – tették hozzá.

FRISSÍTÉS: Székesfehérvár és Gárdony között szombat hajnaltól egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, mert van áram a felsővezetékben – tájékoztatott közleményben a Mávinform. A székesfehérvári vonalon ugyanakkor kora délutánig fennakadásokra kell számítani.

Fa dőlt a viharban a vasúti pályára és a felsővezeték is megrongálódott Székesfehérvár és Ódinnyés között péntek este. Ez okoz fennakadást, késéseket a vonatközlekedésben. Szombat hajnaltól ugyanakkor egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés Székesfehérvár és Gárdony között. A másik vágányon várhatóan délig tart a péntek esti heves viharban leszakadt felsővezeték helyreállítása.

Továbbra is késésekre, pótlóbuszokra, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra, illetve vonatelmaradásokra kell számítani a Budapest-Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok esetében. A fennakadások várhatóan kora délutánig tartanak – közölte a Mávinform.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.