Gálvölgyi János nem emlékszik a kórházba kerülésének körülményeire

Budapest, 2019. április 9. Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában. MTVA/Gyûjtemény: Keleti Éva
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A színművész exkluzív interjút adott a Fókusz stábjának.

Gálvölgyi János otthonában fogadta a stábot, ahol elmondta, május 10-én az volt az utolsó emléke, hogy lemondta a Fókusszal tervezett riportját a rosszulléte miatt. Majd a képszakadást követően három nappal később az intenzíven ébredt.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A színművész ugyan a régi hangját még kissé hiányolja, ezt leszámítva azonban jól van, és nagyon hálás azoknak, akik a segítségére voltak az elmúlt hetekben, mint mondta, „nemtől és hovatartozástól függetlenül mindenkit megfelelően elláttak a szakemberek a kórházban”.

„Ezek az emberek olyan csodálattal dolgoztak, az ápolónők éjjel-nappal. Nem tudok elég hálás lenni ahogy velem velünk bántak. Üzenem a szóvivőnek – nem mondom ki direkt a nevét – hogy nincs protekció” – tette hozzá.

Utóbb kiderült, egy bakteriális fertőzés okozta a rosszullétét, ami miatt a légzése és a keringése is összeomlott, „volt, amikor egy hajszálon múlt az élete”. Lánya, Dorka az elmúlt időszakot a legrosszabb három hétnek nevezte az életükben – írja az rtl.hu.

A színművész eleinte csupán írásban tudott kommunikálni a bevezetett csövek miatt. Elmondta, hogy „az intenzíven sok választási lehetőséged nincs. Mindennek örülsz, hogy feltudsz ülni, hogy megállsz az ágy szélén és fognak hárman, hogy el ne dőlj.”

Azonban a család összefogását pozitívumként élte meg, mint ahogy az emberek szeretetét és jókívánságait is, melyeket többször meg is köszönt a riport során, hozzátéve, hogy szeretne visszatérni a színpadra, amint teheti.