Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Galambos Lajos: egyelőre visszavonulok a színpadról

Fotó: Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) zenész trombitaszóval búcsúztatja Stadler Józsefet az akasztói temetőben 2017. november 25-én. MTI/Ujvári Sándor
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint a saját elhatározásából és persze az egészségi állapota okán döntött így, de az is közrejátszott a dologban, hogy az orvosai szintén ezt tanácsolták nekik, valamint a család kérése is erre vonatkozott.

Mint ismeretes, a bíróság korábban elutasította Galambos Lajos halasztási kérelmét, akinek február 15-én kellett volna börtönbe vonulnia, bár a zenész jelenleg is azon dolgozik, hogy felmentsék vagy sokkal enyhébb ítéletet kapjon.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Kiemelte, nem megúszni akarja a dolgot, hanem rendezni az ügyet, de egyelőre úgy fest, hogy nem tudja megúszni az elkerülhetetlent, s a helyzetet tovább nehezíti a betegsége, ami gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan, ezáltal nagyban befolyásolja az életét.

Később kiderült, hogy március 11-re, szombat estére nőnapi koncertet hirdettek Lagzi Lajcsi nevével, amelyre Tatabányán, egy kisebb baráti társaság körében került sor, bár előtte sokan azt tanácsolták a trombitaművésznek, hogy ne menjen el – írta a Bors.

Egyrészt a betegsége miatt, másrészt azért, mert mindenki tudja, hogy börtönbe kell vonulnia, Galambos Lajos viszont végig igyekezett vidámnak mutatkozni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de még így is látszott rajta, hogy fizikálisan megterhelő számára a fellépés.

Nem lehet két végén égetni a gyertyát

„Különleges ez a mai este és nagyon vártam ezt a fellépést. Azt is tudom, hogy fogadásokat kötöttek, lesz-e buli, vagy sem. Hát lesz buli! A Dáridó ott van, ahol én vagyok és ez már így is marad. Ugyanakkor a saját elhatározásomból és persze az egészségi állapotom okán is, egyelőre visszavonulok a színpadról”

– mondta.

Állítása szerint a soron következő bulikat lemondta, mondván, „nem lehet két végén égetni a gyertyát”, így amíg véget nem ér a „kálváriája”, addig ehhez a döntéshez tartja magát, s igazából az orvosai is ezt tanácsoltak, valamint a családja kérése is erre vonatkozott.

„Ugyanakkor nagyon nehéz úgy elindulni itthonról, hogy ezután egy darabig biztosan nem fogok zenélni”

– ismerte el Lagzi Lajcsi, aki azt is elárulta, voltak nehéz pillanatai a koncerten, ám a kocsiban ott volt tartalékban egy oxigénpalack, ha szükség lenne rá, hiszen anélkül már sehová sem tud elmenni.