Furcsa elméletek keringenek a PS5 bemutatója kapcsán

not image

Kulcsár Péter

2020.június.14 - 09:05

Néhány gamer szerint igazán érdekes megoldásokat használhatott a Sony a legutóbbi show-ján.

Néhány gamer szerint igazán érdekes megoldásokat használhatott a Sony a legutóbbi show-ján.

A múlt csütörtöki szenzációsra sikerült livestreamben a japán videójáték-ipari óriás másfél órán keresztül zúdította ránk a jobbnál jobb játékokat, végül pedig a PS5 dizájnjáról és a hozzá érkező kiegészítőkről is lehullott a lepel.

A trailerek és a gameplay-videók a teljes gamer-társadalmat lázba hozták, a Demon’s Souls remake vezető fejlesztője egyenesen szívügyének tekintette az eseményt.

Mindezeken kívül azonban egészen különleges feltételezésekkel álltak elő egyes rajongók. Többen úgy vélik, hogy míg a Spider-Man: Miles Morales és a Horizon: Forbidden West ízelítői előtt beszédet mondó PlayStation-főnök, Jim Ryan önmaga szerepelt a felvételeken, addig a többi szakembert a PS5 grafikájával renderelhették ki CGI formájában.

A kissé meredek elképzelés szerint a Worldwide Studio fejesétől, Hermen Hulsttól kezdve a Polyphony Digital vezérigazgatójáig, Jamaucsi Kazunoriig mindenkit a next-gen konzolban rejlő technológia segítségével animálhattak meg.

Sokaknak a közvetítés alatt feltűnt, hogy a résztvevők valamiért bizarrul néztek ki. Valószínű, hogy a Sony csupán a háttér fényviszonyait és az arcokon lévő elváltozásokat korrigálta annak érdekében, hogy a lehető legprofibban nézzen ki a show, viszont egyesek meg vannak győződve róla, hogy digitálisan vetítették ki őket.

Ha a CGI-elmélet valódi lenne, akkor joggal merülhetne fel bennünk a kérdés, vajon miért nem jelentette ezt be mondjuk a bemutató végén a Sony? Ha így tettek volna, azzal teljes mértékben demoralizálhatták a vetélytársakat, mert ennyire valósághű látványra talán senki sem számított volna.

A pletykák továbbra sem állnak le, hiába tudtunk meg többet a PS5-ről. Hogy valójában mi az igazság ezzel a szóbeszéddel kapcsolatban, azt talán a Sony későbbi kommentárjaiból megtudhatjuk.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/gratulalt-a-microsoft-a-sony-nak-a-ps5-bemutato-kapcsan/