Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Új tulajdonoshoz került a Fundamenta

Pénteken piaczárás után az MBH Bank bejelentette, megállapodott a Fundamenta felvásárlásáról a takarékpénztár tulajdonosaival.

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Gazdaság

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

Péntek délután jelentette be az MBH Bank, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. részvényeinek 76,35 százalékos tulajdonrészét vásárolta meg az eddigi német és osztrák tulajdonosoktól.

A Portfolio beszámolója szerint a tranzakció 2024 elején fog lezárulni, ezt követően a Fundamenta önálló cégként, saját menedzsmenttel fog tovább működni, de az MBH Bank leányvállalataként. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A Fundamenta felvásárlásával az MBH Bank 480 ezer új ügyfél felé tud nyitni, valamint 570 milliárd forintnyi betét- és 530 milliárd forintnyi hitelállománnyal gazdagszik. A lap szerint a bank az új szerzemény révén a társasházi felújítások és az energiakorszerűsítési hitelek piacára is betörhet.

A lakás-takarékpénztárak piacán ezzel Magyarországon az MBH Bank maradt választható opció az OTP, valamint az Erste mellett, és bár az ágazatra már nincs állami támogatás, azt a három szereplő saját bónuszokkal helyettesítette.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.