Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Fulladásveszély miatt több ezer Disney-témájú figurát hívnak vissza

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az árucikkeket számos játék-, ajándék- és könyvesbolt árusította országszerte, de az Amazonon is megvásárolhatók voltak.

A Fox Business beszámolója alapján több ezer Disney-témájú figurát hívnak vissza az Egyesült Államokban és Kanadában, mert a játékok lábai és karjai leválhatnak, ezáltal fulladásveszélyt jelentenek a kisgyermekekre nézve.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

A termékvisszahívás olyan népszerű karaktereket érint, mint Mickey egér, Minnie egér, Buzz Lightyear és Stitch, amelyek puha vinylből készültek, körülbelül 10-12 centiméteresek, néhányukhoz pedig még „gyöngycsörgő” is tartozik.

Az árucikkeket számos játék-, ajándék- és könyvesbolt árusította országszerte, de 2022 májusától 2022 decemberéig az Amazonon is megvásárolhatók voltak, ahol 15 és 19 dollár közötti áron lehetett őket kapni.

Az USA-ban több mint 16 ezer darabot értékesítettek ezen játékokból, illetve további 600 darabot Kanadában, az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC) pedig csütörtökön jelentette be a termékvisszahívást.

A hivatal azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy azonnal vegyék el a fent említett játékokat a gyermekektől, és lépjenek kapcsolatba a New Jersey-i székhelyű játékgyártóval, a Kids Preferred céggel, ahol segítséget kaphatnak a pénzvisszatérítéssel kapcsolatban.