18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Szörnyű tragédia: 11 gyerek vízbe fulladt egy iskolai kirándulás során Indonéziában

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. október 16. - 07:02

A helyi média tájékoztatása szerint összesen 11 diák vesztette életét, míg 10 másikat még időben sikerült kimenteniük.

A tragédia Nyugat-Jáva tartományában történt egy iskolai kirándulás során, amit egy folyótisztítási eseménnyel kötöttek össze. A helyi tisztviselők tájékoztatása szerint egy iszlám középiskola 150 diákja vett részt a helyi Cileueur névre keresztelt folyó partjának takarításában – írja az ABC News.

A tragédia akkor következett be, amikor valamilyen oknál fogva a 150 diák közül 21-en belecsúsztak a vízbe. Az időjárás ideális volt, áradásról sem tudtak, így sokan értetlenül álltak a tragédia előtt.

Azok a gyerekek, akik megfulladtak, egymás kezét fogták. Valószínűleg az okozhatta a tragédiát, hogy az egyik gyerek megcsúszott, aki magával rántotta a többieket, mivel mindenki egymás kezét fogta.

Pénteken történt a tragédia, és a mentőcsapatok többek esetében már csak a halál beálltának idejét tudták megállapítani. A keresés péntek este ért véget, miután minden diákot megtaláltak.

Amerika kész fizetni a dróntámadásban megölt ártatlan afgánok családjainak

A gyerekeken nem volt védőfelszerelés, így sokáig nem maradhattak fent a vízen, miközben megpróbáltak átkelni a folyón. Tavaly februárban egy hirtelen áradás legkevesebb hat diákkal végzett, akik szintén belefulladtak a folyóba a Yogyakarta tartomány területén.