Fucsovics Márton olimpiai éremre hajt Tokióban

Fotó: Pixabay
not image

Takács Petra

2021. július 14. - 15:04

Jó esélyekkel várhatja az olimpiát a magyar tenisztár, aki akár a döntőig is eljuthat, erre minden esélye adott lehet.

Érmet szeretne nyerni Fucsovics Márton a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján. A wimbledoni negyeddöntőjével a világranglista 48. helyéről a 39-edikre ugrott magyar játékos az M1 aktuális csatornának szerdán elmondta, a héten idehaza készül az ötkarikás szereplésre.

“A londoni Grand Slam-torna után jól jött öt-hat nap pihenő, de mától már keménypályán edzek életem első olimpiájára” – jelentette ki a 29 éves teniszező. “Hétfőn utazom Japánba, ott néhány nap akklimatizálódás következik, majd jövő szombaton rajtol a verseny. A távol maradó sztárok nélkül is erős mezőnyt várok, lesznek ott top 10-esek is, és remélem, sikerül érmet szereznem, de ahhoz nagyon jól kell játszanom.”

Egyre közelebb a Barcelona és az Atletico Madrid a nagy cseréhez

Ami a vegyes párost illeti, Fucsovics közölte, a helyszíni nevezésnél derül majd ki, hogy felférnek-e Babos Tímeával a főtáblára. Babos – aki női párosban indul Tokióban, Jani Réka oldalán – kedden csípősérülés miatt feladta egyes mérkőzését a budapesti tornán, és egyelőre bizonytalan, hogy vállalja-e az olimpiai részvételt.

Forrás: MTI