Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

FSZB: az ukrán titkosszolgálat megpróbált ellopni orosz vadászgépeket

Fotó: EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
not image

Nagy Noel

2022. július 25. - 18:07

Lehetetlen megerősíteni, hogy igazat mond-e az orosz titkosszolgálat, mindenesetre erős vádakat fogalmaztak meg ukrán kollégáikkal szemben.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat, az FSZB állítólag felfedett egy ukrán titkosszolgálati akciót, amelyet elmondásuk szerint sikeresen meghiúsítottak.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Az FSZB állítása szerint ugyanis az ukrán titkosszolgálat megpróbált meggyőzni orosz vadászpilótákat, hogy lopjanak el vadászgépeket a számukra – írja az orosz RBC.

Az oroszok állítása szerint az ukrán titkosszolgálat ezért cserébe némi pénzt és uniós állampolgárságot ígért a pilótáknak.

Az FSZB állítása szerint Kijevben az volt a terv, hogy meggyőzik az orosz pilótákat, hogy vegyék el a vadászgépeket és landoljanak fel az ukrán hadsereg irányítása alatt álló repterekre.

Nem tudni, hogy tényleg volt-e ilyen konkrét ukrán titkosszolgálati terv, viszont az biztos, hogy már a háború elején az ukrán hadiipar 1 millió dollárnyi összeget ígért mindenkinek, aki sikeresen el tud lopni egy orosz vadászgépet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.