Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Orosz sajtó: a titkosszolgálat meghiúsított egy terrortámadást a Krím-félsziget ellen

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az orosz polgárháború (1918-1922) áldozatai emlékére tartott megemlékezésen a Krím-félszigeten lévõ Szevasztopolban 2021. november 4-én. Az orosz államfõ beszédében leszögezte, hogy a Krím "mindörökké összefonódott Oroszországgal". Ukrajna visszaköveteli az Oroszország által tõle 2014-ben elcsatolt félszigetet. Az Európai Unió és az Egyesült Államok pedig szankciókkal sújtják Oroszországot az annexió miatt. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat
not image

Nagy Noel

2022. február 23. - 11:58

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) bejelentette, hat embert tartóztattak le, akik terrorcselekményt terveztek elkövetni a vitatott státuszú Krím-félsziget ellen.

Az FSZB bejelentése szerint a hat letartóztatott ukrán állampolgár a szélsőjobboldali Jobb Szektor szervezethez tartózott és fel akartak robbantani egy ortodox templomot a Krím-félsziget területén – írja a Sputnik News.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

A biztonsági szolgálat állítása szerint a terroristák egy improvizált robbanószerkezettel kívántak terrorcselekményt végrehajtani a szóban forgó templom ellen, abból a célból, hogy megfélemlítsék a lakosságot.

Az FSZB kijelentette, hogy az egyik letartóztatott garázsában olyan alkatrészeket találtak, amelyeket házi bombakészítéshez szoktak felhasználni, valamint robbanószerkezeteket is találtak. Hozzátették: a Jobb Szektorhoz való kötődés onnan vált egyértelművé, hogy a szervezethez tartozó szimbólumokat találtak az egyik lakásban.

Az FSZB szerint a letartóztatottak olyan szélsőséges körökhöz tartoztak, amelyek nyíltan hirdettek rasszista ideológiákat a közösségi médiában, valamint a különböző kommunikációs platformokon. A szolgálat nem nevezte meg pontosan, pontosan melyik településen tartóztatták le a gyanús személyeket.

Az elmúlt napok során berobbant a feszültség Kelet-Ukrajnában, miután Vlagyimir Putyin elismerte Donyeck és Luhanszk függetlenségét, valamint „békefenntartó csapatokat” küldött az ország területére, megsértve ezzel Ukrajna szuverenitását.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.