Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Habár jóvátételt kapott a Fressnapf, így is hárommillió forintot fizethetnek

TÉMÁK:
#Büntetés #GVH
Fressnapf
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Hárommillió forintos bírsággal szankcionálta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Fressnapfot, mivel csak kis hiányossággal tudták végrehajtani azokat a feltételeket, amiket egy 2015-ös pecsétgyűjtő kampány miatt indítottak velük szemben.

A kampányt egy évvel később jogsértőnek nyilvánította a GVH. A kampány lényege az volt, hogy bizonyos mennyiségű, vásárlás után kapott pecsétet akciókra lehetett beváltani, de sokkal nagyobb volt az érdeklődés, és sokkal gyorsabban fogytak a pecsétek, mint arra a cég számított.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Ezért a Fressnapf megváltoztatta a feltételeket a kampány közben, változott a kedvezmény mértéke, és a kedvezményhez szükséges pecsétek száma is. A cég 100 millió forintos bírságot kapott, illetve különböző intézkedéseket kellett hoznia – írta a Telex.

A GVH most ellenőrizte, hogy ezek a feltételek teljesültek-e, és megállapította, hogy a fogyasztói kompenzáció elérte célját, de a cég bizonyos határidőket nem tartott be, ezért a versenyhivatal 3 millió forintos bírságot szabott ki a cégre.