Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Franciaországban 2500 fős illegális rave bulit tartottak

not image

Borbély Fanni

2021. január 2. - 16:37

Franciaországban egy 2500 fős illegális rave bulit próbált megakadályozni a csendőrség, mindezt sikertelenül, a buli így egészen szombat reggelig tartott.

Franciaországban egy 2500 fős illegális rave bulit próbált megakadályozni a csendőrség, mindezt sikertelenül, a buli így egészen szombat reggelig tartott.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

A francia The Local értesülései szerint a nyugat-franciaországi Lieuron településen található hangárokban került megrendezésre az illegális rave buli, amit a bulizók agresszív viselkedése miatt nem tudtak megakadályozni a csendőrök: a résztvevők kövekkel és üvegekkel dobálták a csendőrség járműveit, az egyik szolgálati autót pedig felgyújtották.

A helyi szemtanúk szerint a bulizók csütörtök este érkeztek meg a hónapok óta használaton kívüli hangárokba, a jelentések szerint pedig legalább 2500 ember gyűlt össze az országból, de még külföldiek is érkeztek a bulira.

Mivel a koronavírus elleni védekezés miatt Franciaországban ugyanúgy kijárási tilalom van érvényben és a résztvevők sem a gyülekezésre, sem pedig a távolságtartásra vonatkozó rendelkezésekre nem voltak tekintettel, a helyi ügyészség most rendezvény tiltott szervezése és hivatali személy elleni szándékos erőszak gyanújával indított vizsgálatot.

A helyiek elmondása szerint, a szervezők egy bevásárlóközpont parkolójában várták a résztvevőket, majd átszállították őket a hangárhoz ahol a csendőrök könnygázzal próbálták megakadályozni, hogy a bulizók belépjenek a helyszínre.

Több francia városban is rendeztek illegális bulikat, dél-Marseille-ben közel 300 fő vett részt egy bulin, a hatóságok ott 150 embert bírságoltak meg a kijárási tilalom megszegése miatt, illetve előállították a feltételezett szervezőket is.

A Franciaországban elrendelt kijárási tilalom betartatására, az ilyen időszakban megszokott 20 ezer helyett 100 ezer rendőrt és csendőrt mozgósítottak szilveszter éjszakára. Az országban korábban karantén volt hatályban, december 15. óta pedig éjszakai kijárási tilalom van érvényben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.