Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Franciaország, Németország: nem fogunk rubelben fizetni az orosz gázért

Christian Lindner német pénzügyminiszter (j) és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart a német pénzügyminisztérium berlini épületében 2022. március 31-én. MTI/AP/AFP pool/Tobias Schwarz
not image

Borbély Fanni

2022. április 1. - 07:14

A német és a francia gazdasági miniszter csütörtökön egyértelművé tette, továbbra is tartják álláspontjukat, miszerint nem fognak rubelben fizetni az orosz gázért.

Csütörtökön a német és a francia gazdasági miniszter egy közös sajtótájékoztató keretében jelentette ki, hogy továbbra is tartják magukat az eredeti megállapodás mellett, mely szerint az orosz gázszállításokért euróban kell fizetni. A közös sajtótájékoztatón kiemelték, az eredeti szerződés euróról szól, így euróban is fognak fizetni.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Bruno Le Maire és német kollégája egyaránt kijelentette, nem fogják elfogadni az orosz követeléseket, melyek alapján rubelben kellene fizetni az orosz gázszállításokért, s leszögezték, az eredeti megállapodásban foglaltak szerint fognak eljárni.

A miniszterek reakciója nem sokkal azután érkezett, hogy Putyin csütörtökön közölte, a “barátságtalan országokkal” folytatott gázkereskedelem kapcsán aláírt egy rendeletet, melynek értelmében minden vállalatnak nyitnia kellene egy bankszámlát orosz bankokban, majd rubelben kellene teljesíteniük a gázszállítások kifizetését.

(CNN)