Dollár
393,08 Ft
Euró
411,42 Ft
Font
476,83 Ft
Bitcoin
17,110 $

Franciaország nagy döntés előtt, eltűnhetnek a vadállatok a cirkuszokból

not image

A T-800-as

2021. január 27. - 10:21

Pénteken szavazhatnak az új törvényekről, amik lehetséges, hogy teljesen ki fogják zsigerelni a francia cirkuszokat.

A France24 arról számolt be, hogy a francia törvényhozók kedden vitatták meg az új törvényjavaslat lehetőségét, amivel több különböző korlátozást vezetnének be. Ezek között szerepel az is, hogy betiltanák a vadállatok alkalmazását az utazó cirkuszokban, valamint a delfinek és a bálnák sem lehetnének ott a tengeri parkokban.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A cirkuszi dolgozók természetesen tiltakoznak a törvényjavaslat ellen, mert úgy érzik, hogy ha mindez megvalósul, akkor a cirkuszok eltűnnének és sok munkahely veszne oda. Márpedig úgy tűnik, hogy a törvényjavaslatból jogerős törvény lehet, miután a jelenleg kormányon lévő párt, akik többséggel rendelkeznek az országgyűlésen, támogatják az intézkedést.

A legtöbb európai országban már részben, vagy teljesen megtiltották a vadállatok cirkuszokban lévő alkalmazását. Az elmúlt években néhány nagyobb franciaországi cirkusz például bejelentette, hogy önként vállalják ezeket a korlátozásokat.

A Párizstól északra fekvő vidámpark hétfőn jelentette be, hogy nem lesz több delfinbemutatójuk. Az Asterix parktól azt mondták, hogy a nyolc delfinjüket két hónapon belül áthelyezik más európai akváriumokba, mert nem tudták őket visszatelepíteni a természetes környezetükbe.

Kétmillió felhasználó adatait lopták el egy felnőtteknek szóló oldalról

Az új törvény szerint a következő öt éven belül a nyércfarmokat is beszüntetnék. Emellett a törvényjavaslat előírná azt is, hogy az új kisállattartók olyan igazolásokkal rendelkezzenek, amik garantálják, hogy minden szükséges speciális ismeretük megvan az állatokhoz.

A kedvetelésből tartott állatok haláláért akár három év börtönt, vagy legfeljebb 45 000 eurós bírságot szabhatnak ki. A tüntető cirkuszi dolgozók azt mondják, hogy a törvények már így is elég szigorúak ahhoz, hogy az állatok jól éljenek ezeken a helyeken.

A törvénytervezet szerint a vadállatokat a televíziós műsorokban, a szórakozóhelyeken és a magánpartikon sem lehetne alkalmazni. Helyszíntől függően egy öt-hét éves átmeneti időszakot írnának elő.

A Királyi Cirkusznál például azért aggódnak, hogy mi lesz a mintegy 800 állattal, akik a francia cirkuszok tulajdonában vannak, és őket a jövőben nem lehetne alkalmazni. Egyes vezetők azzal takaróznak, hogy ezek az események a hagyományok részét képezik. Az állatvédők nem elégedettek, és szeretnék, ha a törvényjavaslatot szélesebb körben alkalmaznák, és a vadállatok tilalmát a nem utazó cirkuszokra és a show-kra is kiterjesztenék.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.