Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Franciaországban csak a harmadik oltás után jár védettségi igazolvány

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
not image

Borbély Fanni

2021. november 10. - 14:01

Emmanuel Macron kormányfő bejelentése szerint ezentúl nem lesz elegendő a két oltás a védettségi igazolvány megszerzéséhez, ugyanis minden 65 év felettinek és a veszélyeztetett csoportokba tartozóknak fel kell venniük a harmadik oltást is.

A Pfizer/BioNTech oltóanyagát szeptember óta igényelhetik harmadik oltásként a jogosultak, a hivatalos adatok alapján azonban eddig csupán az érintettek fele élt a lehetőséggel.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Az oltási igazolványt már augusztus eleje óta kötelező bemutatni a legalább ötven főt fogadó nyilvános helyeken, a kórházakban, a vendéglátóhelyeken, a közösségi közlekedésben, a sportlétesítményekben, a mozikban, a színházakban és a koncerttermekben egyaránt – írja a Napi.hu az MTI nyomán.

Eddig a teljes lakosság 77 százaléka élt az oltással, Macron pedig közölte, december elején kezdődik a harmadik körös oltás is, mellyel kapcsolatban kijelentette, csak ez jelenthet védelmet a súlyos fertőzés ellen. Az államfő hozzátette, a maszkviselés továbbra is kötelező lesz a zárt terekben, de komolyabb korlátozó intézkedéseket, mint a karantén vagy az éjszakai kijárási tilalom nem terveznek bevezetni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.