Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Franciaország: 33 majomhimlős esetet regisztráltak

Fotó: Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ, a CDC által 2022. május 19-én közreadott, 2003-ban elektronmikroszkóppal készített kép a majomhimlő virionjáról az Egyesült Államokban. A biológiai minta prérikutyából származik. 2022 májusának második felében Európa több országában vettek nyilvántartásba majomhimlővel fertőzött embereket. MTI/AP/CDC
not image

Koós Alexandra

2022. június 2. - 23:11

A szakértők szerint az új esetek megjelenése ellenére sem számítanak arra, hogy járványkitörés lesz, illetve elegendő oltással rendelkeznek a kontaktesetek kezeléséhez.

Az egészségügyi hatóságok csütörtökön jelentették be, miszerint 33 megerősített majomhimlős megbetegedést regisztráltak Franciaországban, azonban nem számítanak ehhez köthető járványkitörésre.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Szerdán 24 esetet jelentettek az Ile-de-France régióban, kettőt Auvergne-Rhône-Alpes-ben, egyet-egyet Hauts-de-France-ban és Centre-Val de Loire-ban, valamint négyet Occitanie-ban és egyet Normandiában.

A korábbi jelentés múlt vasárnap érkezett, amely 16 megerősített esetről szólt, a frissített jelentést pedig előreláthatólag pénteken teszik majd közzé.

A hatóságok szerint „a helyzet egyre gyorsabban változik”, amely által indokolttá vált, hogy a vírus terjedését hosszú távon is megfigyeljék, majd hozzátették, ennek ellenére nem számítanak járványkitörésre – közölte az RFI.

Mindezt a francia egészségügyi miniszter, Brigitte Bourguignon is megerősítette a múlt hét folyamán, kiemelve, hogy Franciaország elegendő mennyiségű vakcinával rendelkezik a kontaktesetek kezeléséhez.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.