Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

A francia válogatott hátvédje nem hallotta a rasszista hangokat a szurkolóktól a magyar-francián

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Borbély Fanni

2021. június 21. - 21:10

Lucas Digne a francia válogatott hétfői sajtótájékoztatóján válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol szó esett a magyarok elleni szombati mérkőzésről, és a franciák előtt álló portugálok elleni mérkőzésről is.

Ahogy arról a Nemzeti Sport is beszámolt, Ousmane Dembélé térde megsérült a magyarok elleni szombati mérkőzésen, így hétfőn kénytelen volt elhagyni a francia válogatott edzőtáborát.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A Barcelona támadója már a csapat vasárnapi, sajtó nyilvános edzésén sem vett részt, ehelyett orvosi vizsgálatokon esett át, és az eredmények orvosi stábbal történt kiértékelése után döntött úgy Didier Deschamps szövetségi kapitány, hogy hazaküldi játékosát.

“Mindenki csalódott, mert nagyon értékes játékosunkat vesztettük el, sokat számított a jelenléte a csapatnak. Az egységet viszont sem ez az eset, sem a magyarok elleni döntetlen nem bontotta meg. Összességében elégedettek vagyunk az eddigi szereplésünkkel. Veretlenek vagyunk a torna legnehezebb csoportjában, vezetjük a csoportunkat, és szerdán is mindent megteszünk a győzelem érdekében”

– mondta Lucas Digne.

A magyarok elleni mérkőzéssel kapcsolatban a játékos azt mondta:

“Fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem”.

Arra a kérdésre pedig, hogy hallott-e rasszista hangokat a lelátóról, Digne azt válaszolta:

“Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá”.