Videón, ahogy francia szurkolók Magyarországot éltetik a városban sétálva

Fotó: Magyar szurkolók a a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Hujber Dávid

2021.június.20 - 12:36

Ez mindenképpen egy nagyon kedves gesztus volt tőlük, bár ekkor még csak nem is sejtették, hogy Magyarország rendesen meg fogja lepni őket.

Noha Magyarországnak még mindig csak egy pontja van a „halálcsoportnak” tartott „F” csoportban, az utolsó körben is van esélyünk arra, hogy továbbjussunk, miután Franciaország ellen döntetlent játszottunk.

Egy eredmény, amire nem sokan számíthattak, a franciák oldaláról talán senki, miközben a portugálok egy méretes pofonba futottak bele a németek ellen. A csoportot Franciaország vezeti 4 ponttal, majd jön a 3 pontos Németország és Portugália.

Ha Franciaország legyőzi Portugáliát, amire valljuk be, elég jók az esélyek, és közben mi ugyanezt megtesszük Németországgal, akkor másodikként továbbjutunk a csoportból, elmozdulván az utolsó helyről.

Videón a magyarok reakciója Fiola góljánál a franciák ellen a Városligetben

Ez egy működőképes forgatókönyv lehet, és lehetséges, hogy a saját kezünkben lesz a sorsunk, mert a franciák semmit sem akarnak a véletlenre bízni Portugália ellen, akik 2016-tal ellentétben gyengébbnek tűnnek.

A hangulatra sem lehetett panasz, néhány francia rajongó is megjelent a városban, akik boldogan készültek a mérkőzésre. Sőt, még Magyarországot is éltették, amiről lentebb megnézhettek egy videót az MLSZ közreműködésével.

Veletek vagyunk srácok, lélekben ott leszünk a németek elleni meccsen a pályán. Hiszünk benneteket, sikerülhet a nagy álom, de bármi is legyen a végeredmény, nem leszünk szomorúak. Hajrá, magyarok!