Francesco Totti: A Real Madrid bármit megtett volna azért, hogy engem szerződtethessen

Francesco Totti, az AS Roma olasz labdarúgóklub technikai igazgatója sajtótájékoztatót tart az Olasz Olimpiai Bizottság római székházában 2019. június 17-én. A 42 éves szakember bejelentette, hogy elhagyja az elsõ osztályban játszó klub vezetõségét. Totti 1993-tól visszavonulásáig, 2017-ig játszott a római együttesben. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo
not image

Borbély Fanni

2021. december 1. - 17:12

A világbajnok labdarúgó egészen különleges mentalitással állt a futballhoz, és egész életét egyetlen csapatnak szentelte: az AS Romának.

Totti egész pályafutása alatt egyetlen klubhoz maradt hűséges, és soha nem váltott, annak ellenére, hogy a Real Madrid mindent bedobott azért, hogy megszerezhesse magának. Az olasz legenda most elmesélte, hogy mi is történt akkoriban, és hogy miért maradt végül gyermekkori csapatánál.

Az olasz megosztotta, hogy bár nagy volt a kísértés, hogy átigazoljon, végül nem bánta meg, hogy egész pályafutását egyetlen klubnál töltötte. Megosztotta, hogy bár karrierjében volt egy pont, amikor nagyon közel állt ahhoz, hogy megfontolja a Real Madrid ajánlatát, de már akkor is úgy volt vele, hogy nem az esze, hanem a szíve diktál az ilyen helyzetekben.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A Marca azt írja, a helyzet azért is volt nehéz számára, mert egész életében hűséges maradt gyermekkori klubjához, azonban mikor gyermekként bekerült a Romához, ő volt a Real Madrid egyik legnagyobb szurkolója. Arról is tett említést, hogy egyszer felmerült a Barca is, mint lehetőség, azonban a tárgyalásokra végül soha nem került sor.

Ahogy Totti fogalmazott: “egy másik univerzumban ez akár meg is történhetett volna”, de leszögezte, egyáltalán nem bánta meg, hogy végül a Románál maradt, mivel mindig is bennük bízott a bajnoki címek megszerzésében. Totti ejtett pár szót a Roma korábbi edzőjéről, Luis Enriquéről is, aki szerinte nagyszerű edző, és “kedves embernek tűnik”.