Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fradi-Újpest: őrizetben a szurkolói verekedés egyik szervezője

Fotó: Unsplash
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Eddig 14 gyanúsítottat hallgattak ki, két férfit pedig őrizetbe vettek, köztük az egyik szervezővel, aki egy 28 éves férfi.

A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint a Ferencváros-Újpest NB1-es rangadó előtt többen összeverekedtek egymással a két csapat szurkolótáborából. Perceken belül véget is vetettek ennek a rendőrök, majd 14 gyanúsítottat hallgattak ki.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Két férfit pedig őrizetbe vettek, köztük az egyik szervezőt. A verekedésben egy ember súlyosan megsérült, többen pedig könnyen, miközben 13 embert elfogtak, addig a többiek elfutottak a helyszínről.

A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki – egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették – írja a police.hu.

Az eljárás során a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették.