Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

„Szakított” a főváros és az V. kerület, így nem lesz közös karácsony

Fotó: A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a belvárosi Vörösmarty téren 2021. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 27. - 10:27

Korrekt, többszöri partneri egyeztetés után sem sikerült megállapodásra jutni ennek ügyében, így további tárgyalásokra van szükség, amelyek vélhetően eredményt hoznak majd.

Az eredeti tervek szerint a főváros egyik nonprofit cége, a Budapest Brand és a Belváros Önkormányzata közös üzletbe vágott volna bele, bár a helyzetet a kényszer szülte, ugyanis az V. kerület váratlanul megkapta a hirtelen államosított Vörösmarty tér üzemeltetési jogát.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A karácsonyi vásár megszervezéséhez azonban néhány nap vagy hét biztosan nem elég, így a Belváros tárgyalásokat kezdett a vásárt tavaly megrendező céggel, végül azonban semmi sem lett az üzletből – írta a Napi.hu.

Az V. kerületi önkormányzat szerint korrekt, többszöri partneri egyeztetés zajlott a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megszervezése ügyében, de a Budapest Brand üzleti okok miatt csak 2 évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

Elmondásuk szerint olyan együttműködést szerettek volna kialakítani, amely „a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon”.

Erre való tekintettel nem jött létre megállapodás az idei vásár megvalósítására vonatkozóan, s további tárgyalások váltak szükségessé, amelyek már folyamatban vannak, azonban a kerületi vezetés szerint azok lezárultáig nem áll módukban további tájékoztatást adni.