Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Források szerint Pelé tüdőgyulladással is küzd, egyelőre a kórházban marad

Edson Arantes do Nascimento, közismert nevén Pelé egykori legendás brazil labdarúgó egy gyorsétterem reklámrendezvényén Rio De Janeiróban 2014. július 12-én. Pelé szendvicseket készített és szolgált fel. (MTI/EPA/Kamil Krzaczynski)
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sajtóértesülések szerint a brazil legendánál tüdőgyulladást diagnosztizáltak a kórházban csütörtökön, miután újabb vizsgálatokat végeztek rajta.

Az ESPN meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Pelét kedden kórházba szállították Sao Paulóban, hogy felülvizsgálják a vastagbélrák miatti gyógyszeres kezelését, a legenda lánya pedig azóta megosztotta, hogy 82 éves édesapja egészségügyi állapotában “nem áll fenn vészhelyzet”.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

Csütörtökön a focilegenda egy fotót is közzétett, melyen arca egy katari épületre van kivetítve, egy olyan üzenettel, hogy: “Jobbulást”.

A posztban megosztotta, jelenleg a kórházban van, a havi rendszeres látogatásán, kiemelve, hogy “mindig jó érzés ilyen pozitív üzeneteket kapni”, majd köszönetet mondott Katarnak a kivetített képért és a jókívánságért, illetve mindenki másnak is, aki gondolt rá.

Pelé lánya szerdán egy Instagram-posztban arról számolt be, hogy apját “általános duzzanattal” szállították kórházba, majd több vizsgálatot is elvégeztek rajta, hogy felmérjék egészségügyi állapotát. A posztban leszögezte, nincs vészhelyzet és Pelé jó kezekben van a kórházban, hozzátéve, hogy újévkor várhatóan közzé is tesz pár képet apjáról.

A brazil legendát 2021 szeptemberében műtötték vastagbéldaganattal, a beavatkozás óta pedig rendszeresen látogatja a kórházat a kezelések miatt. A kórház szerdán szintén kiadott egy közleményt, melyben megosztották, Pelé november 29-én került kórházba, a 2021-ben azonosított vastagbéldaganat kemoterápiás kezelésének újraértékelése miatt.