Fordulat állt be a Barca sztárjának ügyében, kíváncsian várjuk a végkifejletet

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 3. - 16:38

A játékos helyzete kicsit megfordult, hamarosan még egy-két szezonra aláírhat. Azonban miután a legutóbbi Európa-bajnokságon megsérült, november előtt várhatóan nem térhet vissza a pályára.

Ami szinte zsákutcának tűnt, a napokban kibontakozni látszik: miután az elmúlt hetekben közeledés történt Ousmane Dembélé és az FC Barcelona ügynökei között, a francia közel áll a szerződéshosszabbításhoz.

A hosszútávon sérült játékos szerződése (november előtt nem is számítanak rá) 2022. június 30-án jár le, így január elsejétől szabadon tárgyalhat bármelyik klubbal. A Barca akarata mindig is az volt, hogy a Vernonban született játékos Barcelonában hosszabbítson, de a bemutatott ajánlat kezdetben nem elégítette ki a támadót.

Dembélé, aki tisztában volt azzal, hogy ha szabad átigazolással távozik, akkor máshol is aláírhat egy új, jövedelmezőbb szerződést, nem volt elégedett azzal, amit felajánlottak neki. Ahogy arról a sport.es is beszámolt, az elmúlt napokban megváltoztak a kilátások, és a klubnál is optimistán tekintenek az aláírásra.

A legutóbbi Európa-bajnokságon megsérült francia válogatott játékos egy új, rövid intervallumú szerződést fogadna el (az elképzelések szerint egy-két évvel, 2022-ig vagy 2023-ig hosszabbítanák meg), sőt, még egy kis fizetéscsökkentés is szóba jöhet. Kétségtelenül jó hír az FC Barcelona számára, amely már kezdte aggódva konstatálni, hogy Ousmane néhány hónapon belül ingyen távozhat.