Megdöbbentő sztori: két magyar főorvos és egy főnővér a gyanúsított

Fotó: police.hu
not image

Takács Petra

2022. május 29. - 11:53

A gyanú szerint 170 ezer forintot kértek jogosulatlanul egy idős asszony ellátásért, ami miatt nyomozást indított a rendőrség.

A rendőrségi beszámoló szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelzése alapján még tavaly indított nyomozást, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint egy budapesti kórház főnővére 2020 augusztusában egy néni ápolásáért cserébe – annak ellenére, hogy ingyenes ellátásra volt jogosult – a lányától 170 ezer forintot kért el.

A gyanú alapján az ügyben gyanúsított 46 éves nő arra hivatkozott a pénzösszeg kapcsán, hogy azt saját maga, két, az osztályon dolgozó főorvosasszony, egy gyógytornász és még tíz ápoló között kell elosztania.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói 2021 júliusában kutatást tartottak a főnővér, L. Krisztina lakóhelyén, ugyanakkor vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták; nem tett vallomást – írja a police.hu.

A további bizonyítékok beszerzését követően 2022. május 19-én a két főorvost is ugyanezen bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként; ők sem tettek vallomást. Az eljárás során mindhárom nő szabadlábon védekezik.