Fontos zöldberuházást adtak át a fővárosban

not image

Nagy Noel

2020.október.9 - 09:27

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy egy újabb napelem parkot adtak át a fővárosban, amely a Fővárosi Vízművek villanyszámláit fogja csökkenteni. Európa szerte látható tendencia, hogy egyre több helyen fektetnek nagyobb mértékű erőforrásokat és figyelmet a megújuló energián alapuló technológiákba, például a Magyarország számára gazdasági és stratégiai értelemben nagyon […]

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy egy újabb napelem parkot adtak át a fővárosban, amely a Fővárosi Vízművek villanyszámláit fogja csökkenteni.

Európa szerte látható tendencia, hogy egyre több helyen fektetnek nagyobb mértékű erőforrásokat és figyelmet a megújuló energián alapuló technológiákba, például a Magyarország számára gazdasági és stratégiai értelemben nagyon fontosnak tekinthető Németországban is.

Hazánkban is egyre több olyan projekt van, amely a zöld úton indul el, és fenntarthatóvá és megújulóvá akarja helyezni az energiahasználatunkat. Ilyen projekt átadását jelentette most be Karácsony Gergely főpolgármester is a Facebookon.

A főpolgármester elmondása szerint Budapest is érdekelt abban, hogy zöldebb és fenntarthatóbb legyen a város, amely stratégiába illeszkedik a tegnapi nap folyamán átadott napelempark és a Főváros Vízművek Napelemes Energiatermelési Programja.

Karácsony utalt arra, hogy ezzel két legyet üt a cég egy csapásra, ugyanis úgy sikerült pénz spórolni, hogy közben egy zöld, XXI. századi megoldást választ. A főpolgármester kiemeli, mindenkinek a közös érdeke, hogy Budapesten minél több klímatudatos beruházás valósuljon meg, úgyhogy tovább fognak haladni ezen az úton.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/3670021746363978