Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

Fontos határidő jár le az év utolsó napján, sok autóst érinthet

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Aki az új szerződés megkötését elmulasztja, már január elsejétől fedezet nélkül marad, az erre vonatkozó szabályok alapján pedig a normál díj többszörösét is meg kell fizetnie utólag.

Piaci becslések szerint közel 100 ezer gépjármű-tulajdonos mondta fel december elsejéig az év végén lejáró kötelező biztosítását, ami azt jelenti, hogy nekik december 31-e éjfélig kell új biztosítási szerződést kötniük.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) közleményében felhívták a figyelmet, hogy aki ezt elmulasztja, már január elsejétől fedezet nélkül marad, s az erre vonatkozó szabályok szerint a normál díj többszörösét kell majd megfizetnie utólag.

A szerződést váltó autósoknak március elejéig van lehetőségük arra, hogy befizessék az első díjrészletet, a biztosítójuknál maradó ügyfeleknek pedig a normál rend szerint, legkésőbb január végéig kell rendezniük a biztosítás díját – írta a Napi.hu.

Ha pedig valaki már időben gondoskodott az új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződéséről, de annak megkötéséről nem kapott visszajelzést a biztosítótól vagy a közvetítő alkusztól, célszerű utánajárni, hogy biztosan minden rendben van-e erre vonatkozóan.