Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Fontos bejelentések jöhetnek: fél 3-kor Kormányinfó 

TÉMÁK:
#Kormányinfo
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 16-án. MTI/Soós Lajos
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

Az adás követhető az M1 műsorán és a Magyarország Kormánya Facebook oldalon is.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalán jelentette be, hogy ismét az újságírók elé állnak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, ugyanis 14:30-tól Kormányinfót tartanak. 

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Utoljára két hete tartottak tájékoztatást a kormány döntéseiről és álláspontjáról, akkor a kis- és középvállalatok helyzetét javítani kívánó csomagról szóltak néhány szót, valamit megosztották a kormány álláspontját a lengyelországi rakétabecsapódásról. 

NATO, EU, üzemanyag – ezek lehetnek a fő témák 

A napokban belföldön téma volt, hogy vajon van-e elég üzemanyag, hogy áll a Mol, és fenntartható lesz-e az árstop, előfordulhat, hogy erről is fog pár szót szólni Gulyás Gergely. 

A nemzetközi viszonyokban szóba kerülhetnek az európai uniós pénzek, tekintve, hogy a Bizottság további követelményeket támaszt Magyarországgal szemben. 

Ezen felül a NATO ügyei is előkerülhetnek, ugyanis kedden és szerdán Bukarestben üléseznek a külügyminiszterek, de még itt az foglalkoztat mindenkit, hogy Magyarország akadályozza-e Finnország és Svédország csatlakozását annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak az EU-ra a pénzek miatt. 

Ennek kapcsán a külföldi sajtó is cikkezett, és Sanna Marin finn miniszterelnök is megszólalt, akinek Orbán Viktor azt üzente, hogy a NATO-csatlakozásoknak és a Magyarországnak járó EU-s pénzeknek semmi köze egymáshoz.

Bukarestben Szijjártó Péter is világossá tette, hogy Magyarország nem akadályozza Svédország és Finnország csatlakozását, az Országgyűlés ratifikálni fogja, azonban csak jövőre, ugyanis idén még azokat a jogszabályokat kell elfogadni, amelyeket az EU kért.