18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kilenc ember életét vesztette, miután sziklák zuhantak rájuk egy hegytetőről (videóval)

Fotó: Flickr/sandeepachetan.com
not image

Borbély Fanni

2021. július 26. - 16:35

Kilenc ember meghalt, miután sziklák zuhantak le és csapódtak járművükbe India északi részén, Himácsal Prades államban, ahol földcsuszamlás történt; a sziklák végül egy hídnak csapódtak, ami miatt az összeomlott.

A közösségi médiában elterjedt videón látható, amint hatalmas sziklák zuhannak le egy hegyről, és több járműnek csapódnak, majd egy hidat rombolnak le a Himalájai Himácsal Prades államban.

A videón látható, amint nagy sziklák zuhantak le egy hegyről, és több járműnek csapódtak, mielőtt a hidat is lerombolták a Himácsal Prades tartománybeli Kinnaur körzetben. A sziklák egy olyan járművet találtak el, amely 11 embert szállított, főként turistákat, akik a nemzeti fővárosból, Újdelhiből és az ország más részeiből érkeztek a himalájai államba – jelentette a Hindustan Times helyi lap.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint kilencen meghaltak és hárman – köztük egy járókelő – megsérültek az incidensben, amely a Himácsal Prades tartomány Kinnaur körzetében lévő Badseri falu közelében történt.

“Őszinte részvétemet fejezem ki az életüket vesztettek családjainak. Minden előkészületet megteszünk a balesetben megsérültek ellátására”

– írta Narendra Modi miniszterelnök egy tweetben.

Hivatala 2 millió rúpia (8,2 millió forint) segélyt jelentett be a halálos áldozatok családjainak. Ram Nath Kovind indiai elnök szintén részvétét fejezte ki a tragédia miatt. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta az esetet, azonban a hatóságok korábban többször is földcsuszamlásra figyelmeztettek a régióra előre jelzett heves esőzések miatt.

A mentők még mindig tevékenykednek az ország nyugati részein, ahol az idei monszun esőzések halálos áradásokat okoztak: legalább 125-en vesztették életüket, amikor Mahárástra államban az elmúlt napokban hatalmas áradások és földcsuszamlások pusztítottak.