Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Fizetéskiegészítésre és bringázásra vágyóknak továbbra is pálya a futárkodás

TÉMÁK:
#Fizetés
Fotó: abuqais_imaging / Twenty20
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Az átalányadó tűrhető alternatíva, főleg ha bizonyos bevételi sávba esik a futár fizetése és leginkább főállás mellett csinálja.

Mint a 24.hu videójából kiderül, a Foodpanda ügyvezetője, István sem riad meg, ha nyeregbe kell pattanni, emellett azonban azt is igyekezett kiemelni, kinek és miért jó most futárnak állni.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Alapvetően a futárszakma egyik legnagyobb pozitívuma továbbra is az, hogy viszonylag független munkáról van szó, a jó városismeret, a pontosság és (bringa esetén) a megfelelő fizikai állóképesség viszont egyáltalán nem hátrány.

„A biciklizés jó levezetés is, főleg esténként, pár címmel akár 3000 forintot is össze lehet hozni óránként. De vannak olyan futárok, aki tizenöt óráznak, ők nagyjából ötvenezret keresnek egy nap” – tette hozzá István.

Két állásból két teljes fizetés

A Foodpanda megrendelésére készült interjúkban egy másik futár is megszólalt, Bálint – bár szavaiból kitűnik, meglehetősen sokat dolgozik – főállása mellett megfér a futárkodás is, ami nem mellesleg elég komoly bevételt jelent.

Bálint elmondta, hogy az átlag órabér nagyjából 3500 forint, ami esetében – heti 25 órával számolva – inkább egy második fizetéssel ér fel, hiszen 3-4 óra alatt megkeresi azt, amit a munkahelyén 8 óra alatt.

Bálint bevétele így ugyanakkor már nem tartozik az átalányadó személyi jövedelemadó mentes sávjába, hiszen ahhoz évi 2 millió forint alatt kellene maradnia. Ettől függetlenül is megéri futárkodni, főleg főállás mellett.