Clouds
21 Budapest
Dollár
359,33 Ft
Euró
389,68 Ft
Font
443,60 Ft
Bitcoin
22,819 $

Fizetéscsökkentésről tárgyalnak a Premier League focistái

TÉMÁK:
#Labdarúgás
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

A COVID-19 következtében leálló sportvilág már hatalmas veszteségeket könyvelhet el, plusz számtalan jogi kérdés felmerülhet majd a már megkötött szponzori, és közvetítési jogi szerződések körül, amit majd rendezni kell a jövőben.

Ezen bevételkiesések miatt több klub is arra kényszerült, hogy megváljanak bizonyos dolgozóiktól, vagy megegyezés alapján egy bizonyos időre csökkentsék a játékosok fizetését. Így történt ez a Barcelonánál is, ahol 70%-os fizetéscsökkenést hajtottak végre, míg a Juventusnál a játékosok négy havi fizetésükről mondtak le, hogy ki tudják fizetni a klub többi dolgozóját.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Most az angol labdarúgás első osztályában, a Premier League-ben is hasonló egyezkedések indultak be a klubok és a játékosok között, miután a kollektív, liga által megszabott fizetéscsökkenésről szóló tárgyalások összeomlottak. A Premier League vezetői 30%-os csökkentést javasoltak.

A tárgyalások azért futottak zátonyra, mert a játékosokat képviselő szakszervezet, a Professional Footballers Association szerint egy ilyen szintű megvágás körülbelül 200 millió fontos adóbevétel kiesést jelentene, amit az NHS (az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) érdekében nem engedhet meg magának a brit állam.

Miután elutasították az egész ligára kiterjedő javaslatot, a tárgyalások a klubok és a játékosaik között fognak zajlani, így várhatóan alaposan kikérdezik majd a csapatokat azok pénzügyi helyzetéről, mielőtt elfogadnak bármilyen fizetéscsökkentést. Több klubot, köztük a Tottenhamet és a Liverpoolt is érte már kritika azzal kapcsolatban, hogy fizetetlen szabadságra küldte több dolgozóját is. Utóbbi a népharag következtében jelezte, a tervezettekkel ellentétben mégsem küldik kényszerszabadságra az alkalmazottakat.