Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Pillanatokkal azelőtt ébredt fel a kómából a tinédzser, hogy lekapcsolták volna a gépről

Fotó: Unsplash/Jair Lázaro
not image

Borbély Fanni

2022. január 11. - 21:26

A fiatal fiú csodával határos módon, karácsony estéjén ébredt fel a kómából, pillanatokkal azelőtt, hogy lekapcsolták volna a létfenntartó rendszerről.

A kórházi dolgozók már a legrosszabbtól tartottak, amikor a walesi 19 éves fiú, Brooklyn Peakman agyvérzést kapott, miután rosszul sikerült az a 19 órás műtét, melynek során kicserélték a fiú szívbillentyűit.

A fiú a a birminghami Queen Elizabeth Kórházban küzdött az életéért, az orvosok pedig minden vizsgálatot elvégezve arra jutottak, hogy már nincs remény a fiatal számára, ezt pedig kénytelenek voltak közölni a fiú édesanyjával is.

Már épp arra készültek, hogy megtegyék az utolsó lépést, és leállítsák a létfenntartó rendszert, ekkor azonban egy specialista is ránézett a fiúra, és megállapította, hogy még mindig van agyi aktvitása, ezért ara kérte az orvosokat, hogy folytassák a vizsgálatokat.

Ezt követően a fiú csodával határos módon felébredt, és első szavait édesanyjához intézve azt mondta: “szeretlek”. A megdöbbentő esetet a család barátja azzal magyarázta, hogy a fiú nagyon közeli kapcsolatot ápol édesanyjával, s meglátása szerint az ő hangja segíthetett neki abban, hogy felébredjen a kómából.

A fiatal egyébként futballozik, azonban egy veleszületett szívbetegség miatt már élete első 36 óráját is a műtőasztalon töltötte, ahol kapásból két beavatkozást is elvégeztek rajta csecsemőként. Tavaly azonban újabb vizsgálaton esett át, ahol közölték vele, hogy ismét műteni kell, azonban a beavatkozást utána 5 alkalommal is visszamondták.

Nem volt elegendő hely az intenzíven, ezért az orvosok elhalasztották a beavatkozást, azonban mire végre eljutottak a műtétig, az sajnos nagyon rosszul sikerült, aminek az lett a vége, hogy kómába esett. S bár csodával határos módon felébredt, az már biztos, hogy szívátültetésen kell majd átesnie, mely legalább 12 hónapos kórházi ápolást igényel.

A helyzet azonban még ennél is árnyaltabb: nem csupán szívműtétre van szüksége a fiatal fiúnak, édesanyja azt is megosztotta, hogy Brooklyn dialízisre szorul, de tüdejével és májával is vannak problémák. A fiú anyját ráadásul figyelmeztették az orvosok: ha ismét agyvérzést kap, abba bele is halhat.

(Metro)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.